Venčanice koje će biti u trendu 2019

Danas na blogu imamo gostujuću autorku Angelinu Popović, urednicu bloga Svilene Bube, koji se bavi modnom scenom, pop kulturom i dizajnom. Ona će nam predstaviti koji su to najveći modni trendovi 2019 godine kad su u pitanju venčanice. Uživajte!

Idealan mesec za odabir venčanice, elegantne haljine, burme i svečanog odela je upravo februar. Naime, u toku februara zbog sajma venčanja traju specijalna sniženja koja nekada idu i do 50%. Iako je venčanica specifičan i klasičan komad garderobe, modni dizajneri svake sezone pokušavaju da u njih inkorporiraju trenutne modne trendove i osveže svoj asortiman.

Pogledajmo zajedno kakve će to venčanice biti u trendu 2019.godine.

Elegantni minimalizam princeze

meghan-split

Source

Venčanje koje je prošle godine pratila cela planeta, svakako je englesko kraljevsko venčanje Harija i Megan. Megan je za ovaj dan odabrala dve venčanice, koje su stilski dosta ličile jedna na drugu. Obe su bile oslobođene detalja kao što su šljokice, dijamanati i vez. Obe su i pratile su liniju tela. Jedina razlika bio je izrez. Prva venčanica je imala takozvani čamac izrez, dok je druga izgledala kao da se vezuje oko vrata i nije imala rukave. Njen elegantni minimalizam očarao je buduće mlade i modne dizajnere, pa su ova dva modela danas među najtraženijim u salonima venčanica.

Ručno rađene venčanice

chiara-ferragni-dior-couture-wedding-gown

Source

Prošle godine udala se i jedna od najpopularnijih modnih influenserki, italijanka Kjara Fergani. Ona je odabrala Dior venčanicu princeza kroja koja je imala izvezene reči pesme njenog supruga. Uspešno je vratila je u fokus ideju da venčanica treba da bude ručno rađena od strane vašeg omiljenog dizajnera ili krojača. Na taj način venčanica će u potpunosti biti odraz onoga što vi želite, i o čemu ste sanjale celog života.

Kombinezoni za one autentičnog stila

milan__9mc106__main.2000

Source

Džulija Roberts poznata po ulozi zgodne mlade, nedavno se na dodeli nagrada pojavila u kombinaciji haljine i pantalona. Ovaj trend primetili smo i među venčanicama, jer je sve veća ponuda kombinezona u beloj boji koji su izbor onih dama koje ne žele konvencionalnu venčanicu. Što se tiče telesne građe, ipak se preporučuju devojkama koje su visoke poput manekenki.

Kratke venčanice za duge žurke

Untitled design (4)

U korak sa trendom da se venčanja sve više pretvaraju u intimne žurke sa prijateljima, venčanice postaju kraće i više liče na haljine za žurke. Odličan su izbor i za uvek interesantna venčanja na plažama, jer vam dozvoljavaju da se vide vaše duge preplanule noge. Kada im se dodaju retro detalji, mogu izgledali zaista fenomenalno, a one uske možete učiniti moćnijim uz adekvatan veo.

 

Izbor venčanice je u većini slučajeva dug proces, koji vas može potpuno obuzeti i potrošiti puno vašeg strpljenja i novca. Naš savet je da pokušate da pronađete model koji će odgovarati vašem telu, a ne trenutnom trendu. Najbitnije je da vam u takvom modelu bude prijatno da uživate na proslavi sa prijateljima i porodicom.

Bez obzira na to da li se ove godine udajete ili ne, pišite nam šta smatrate da je najbitnije pri odabiru venčanice i koji model vam se najviše dopao sa naše liste.


DSC8926

Angelina Popović je urednik bloga Svilene Bube, koji se bavi modnom scenom, pop kulturom i dizajnom. Blog je nastao sa namerom da modu predstavi kao nešto što je zabavno i neopterećujuće. Omiljeni format izražavanja trenutno su joj Instagram priče jer na taj način najlakše komunicira sa čitaocima. Pridužite joj se na sajtu: www.svilenebube.com ili na Instagram nalogu Svilene Bube by Mandji.

 


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s