5 Razloga Zašto Angažovati Profesionalnog Organizatora

U svetu, profesija organizatora događaja je vrlo cenjena, međutim, stiče se utisak kako u našem okruženju ljudi pomalo olako shvataju sam pojam organizacije. Dozvolite da ovim uvodnim tekstom pokušamo da vam otkrijemo glavne razloge za angažovanje organizatora i razotkrijemo mitove koji prate našu profesiju.

Budžet

Naravno, prvo na ovoj listi je budžet, i to sa dobrim razlogom. Ukoliko imate ograničen budžet, a nemate dovoljno ideja kako da ostvarite sve što želite i ostanete unutar istog, potražite pomoć profesionalnog organizatora. Organizator će umeti da se uklopi u vaš budžet, ostvari vaše želje, a da pri tome ni jedan aspekt događaja ne izgubi na kvalitetu.

Profesionalni organizatori, neretko imaju dogovor sa raznim dobavljačima i salama, tako da ćete preko njih potencijalno ostvariti i razne popuste. Iskustvo i konekcije su ipak najbitnije u ovom poslu. Takođe, većina organizatora pruža i usluge dekorisanja i brendiranja prostora, tako da ćete lako moći da se konsultujete sa njima i vidite da li su vaše želje realne i izvodljive. Prioriteti su, kao i u svemu, vrlo bitni, pogotovo za budžet. Organizator neće biti pristrasan i umeće da postavi prave prioritete.

pexels-photo-374631

Ono što ljude najviše odbija je zabluda da je angažovanje organizatora jako skupo i dostupno samo bogatima. Dozvolite da promenimo tu predrasudu! Kao i sve vezano za događaj, i organizator ima svoju cenu, ali pitanje je da li ste spremni da izdvojite još malo novca i učinite svoj posebni dan bezbrižnim.

Vreme

Moderan čovek nema vremena za gubljenje. Pored svih dnevnih obaveza, treba da se posveti i organizaciji događaja. Kada se radi o većim događajima, kao što su venčanja, organizacija oduzima jako puno vremena. Od ideje do realizacije može proći i više od pola godine svakodnevnog planiranja. Većina nema luksuz odvajanja par sati dnevno kako bi se posvetila tome.

Profesionalni organizator će na sebe preuzeti svu organizaciju, ukoliko se tako dogovorite. Vi ste i dalje glavni u odabiru svega, ali nećete morati da se suočavate sa stresom u potrazi, pogotovo kada je manji budžet u pitanju, pa se savršenstvo traži malo duže.

Ne kažu za džabe da je vreme novac!

arnel-hasanovic-375269-unsplash

Stres

Bilo da organizujete lični događaj (venčanje, krštenje, proslava…) ili pak korporativno okupljanje (rodjendan firme, posebna slavlja, promocije…) stres je taj koji je neminovno prisutan. Angažovanjem profesionalaca smanjujete količinu stresa na minimum i ostavljate samo onu pozitivnu nervozu pri iščekivanju događaja. U zavisnosti od dogovora sa organizatorom, vaše obaveze se smanjuju. Ukoliko prepustite celu organizaciju profesionalcima, vaše će biti samo da kažete šta želite i pojavite se na događaju! Zvuči savršeno, zar ne?

Propusti

Propusti nikad nisu dobrodošli! Računajte da ukoliko sve sami organizujete da ćete u 99% slučajeva imati bar neki propust. Čak iako se ne odlučite da angažujete organizatora za ceo događaj, ne bi bilo loše da negde pri sredini organizacije platite konsultaciju kako biste videli kako vam ide, da li i gde grešite i šta ste zaboravili. Ovo nije kritika, već realnost. Zaokupljeni čitavim procesom, desiće se da zaboravite nešto veoma bitno i da to shvatite kad je već kasno.

Mi, kao i većina organizatora, nudimo uslugu profesionalne konsultacije i procene. Verujte nam, korisno je!

Sve na svom mestu

pexels-photo-169190

Neposredno pre kao i na sam dan događaja nije poželjno da budete pod tenzijom. Raspoređivanje svega i razmišljanje o svakom detalju vam može to učiniti. Zato, kada angažujete organizatora, ne morate o tome da razmišljate, već kao što smo rekli, na vama će biti samo da se pojavite i uživate!

Naravno, organizator se mora konsultovati sa vama o svim detaljima, kako na sam dan ne bi bilo nikakvih iznenadjenja. Vaše želje će se postati realnost, sve do sitnih detalja i vi ćete moći da uživate u ostvarenju svoje vizije, bez ikakvog prethodnog nerviranja.

Nadamo se da smo vam malo približili koje su sve prednosti angažovanja profesionalnog organizatora. Želeli smo da predstavimo na koje sve načine organizator dogadjaja može da bude Vaš saveznik prilikom pravljenja jedne Vaše avanture. Ukoliko imate pitanja ili želite da se konsultujete, slobodno nas kontaktirajte.

Vaš Event Room

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s